A hagyományos ősi thai masszázs a test „megmozgatásának” egy különleges formája, amely magában foglalja a Hatha jóga, a reflexológia és az akupresszúra elemeit, eredete mintegy 2500 évre nyúlik vissza.

A thai masszázs gyakorlatának gyökerei Shivaga Komarpajiig (az úgynevezett „atya doctor) vezethető vissza , aki orvos volt, Buddha barátja és kortársa. Ókori orvosi szövegeket vésett kőtáblákba annak érdekében, hogy megőrizze a thai masszázs hagyományát; ezek a vésetek, feliratok még ma is láthatóak a Wat Pho templom falain Bangkokban.
Thaiföldön, sokan vannak, akik nehéz fizikai mezőgazdasági munkát végeznek egész nap, és az izmaik nagyon befeszülnek és fájnak; ezért a szülők megtanítják gyermekeiket a masszázs fortélyaira. Ily módon öröklődik a thai masszázs szóról-szóra évezredek óta.

A thai masszázs története során különböző stílusai alakultak ki Thaiföld egyes részein. Amikor az emberek összegyűlnek a különböző régiókból megosztják egymással a különböző masszázs technikáikat. Más országokból, mint Kína, India, Burma és Tibet is érkeztek változatok, elősegítve a thai masszázs fejlődését.

Időpont foglalás